Ett litet projekt

Som jag har haft är att fixa en ny blogg med en lite mer personlig adress.

Jag är nog inte helt redo för att börja blogga där. Men tänkte visa er hur långt jag kommit.
Tips på ändringar tas gärna emot!

Adressen är enkel - > samiris.se (skippa blogg i mitten alltså)

Sov gott alla där ute.

Kram
S

Unionens A-kassa

Jag tillhör unionens a-kassa. Att fylla i alla papper är inte det lättaste. Jag gjorde mitt bästa men fick ett brav om att kompletteringar behövdes. Jag skickade in dem förra veckan. Dagen efter så kom det ett brev från unionen "Kompletteringar behövs". Men vad i alla dar - hur kan det vara så svårt för mig att få det rätt.
Jag hann inte ringa dem i fredags. Så jag skulle göra det idag.
Men eftersom att jag inte sov nåt inatt så sov jag längre än planerat. Och jag behlövde åka hemifrån vid 13. Så jag hann inte idag heller.

Skuldkänslorna smög sig på mig hela dagen. Men jag bestämde mig för att ringa dem tidigt imorgon. Så när jag står å väntar vid ICA på Jakob så ringer telefonen.
"Hej, Jag heter Magnus och ringer från unionen. Jag vill bara berätta att du fyllt i ditt kassakort fel. Gå in på nätet å rätta det så är allt bra sen".
Jahapp.
Tack för den Magnus!
Nä, jag måste säga det igen. Det är lättare att vara arbetslös nu när alla stödfunktioner har sträckt på sig och växt ikapp verkligheten. Så himla bra!!

Kram
S

Ny vecka, Ny start

Är det bara jag som känner att dagarna rusar iväg? Nu är det iallafall Måndag igen och det är en ny vecka.
Igår kväll så bestämde jag (vi) mig för att koka en stor köttbit. Lite mer än två timmat stod köttbiten på spisen. Mestadels samtidigt som tvätten tvättades.
Smidigt.

ICA har haft en kampanj där de säljer superfräscha rotfrukter för 2kr kg. Så vi har köpt hem oss en hel del. Så det blev självfallet rotfrukter i ung på sidan av köttet.
Jag fick ganska mycket å göra å jag var heeelt slut när jag var klar. Då var det dessutom läggdags sen länge.

Om det var att jag inte hann varva ner eller om jag är sjuk vet jag inte. Men jag mådde så himla illa att jag inte kunde sova. Kändes som att det skulle komma en kaskad hela tiden.
Så jag gick upp å satte mig i soffan. Å satt där tills klockan var 5. I nuläget mår jag fortfarande illa.
Har precis försökt äta lite men det hjälper inte.
Det kan vara så att jag är nervös inför idag. Men jag tror mer på alternativet sjuk. Vilket är typiskt. En favorit i repris.

I samband med kvinnoveckan kan jag må lite dåligt men den är precis över. Kanske är kroppen som reagerar sent?

Nåja.
Nu ska jag fixa håret! =)

Kram
S


Bröllopspyssel

Idag ska vi styra kutan till Panduro Hobby. Vi ska köpa lite grejer så att vi kan pyssla lite infölr bröllopet. Ska bli så himla kul.

Nu har jag dock lite brådis =)

Kram
S

Inte ett skvatt

Har vi fått gjort idag. Vi har varit hemma å myst. Gjort hemmagjorda hamburgare och ätit godis.
Så såg vår lördag ut.
Nu tittar vi på transformers.

Innan så busade vi så att jag skrattade så mkt att jag nästan kissade på mig. Jag kunde inte andas. Har inte varit med om det förut. Visst, ibland har man känt "oj så kul jag hinner inte andas för att jag skrattar så mkt". Men nu var det nästan fysiskt omöjligt att andas. Lite läskigt.
Men vi hade kul.
Morris brukar alltid bita mig när jag skrattar för mycket. Idag kom han fram väldigt bestämt å hotade mig.
Då gömde jag mig för honom. Bra försök kissen men jag lär mig!

Kram
S


Julen

Det var inte längesen jag skrev om det i bloggen. Men jag vill nämna det igen.

Jag längtar så till jul. jag älskar hösten och tycker att det kan mej allt få vara en riktig höst. Men nu är det bara några månader kvar tills det är jul. Och då gäller det nästan att börja planera redan nu.
IKEA borde väl få upp sina julsaker i oktober va? De brukar vara ganska tidiga.
Undrar vad som kommer att gälla i år.

Vi måste iallafall köpa en ny julgran. Ett problem som finns i det här huset är att en liten svart katt gillar att sitta och gunga i julgranen. Detta gör att vi inte kan använda våra fina julkulor, utan måste köra på plastkulor.
Det brukar bli ganska så fint endå. Men lite störande är det.
Vi brukar kalla lillan för enzo (gorillan på kolmården ni vet). Först å främst för att hon har en liten gorilla-näsa, och för det andra för att hon älskar att klättra. Precis som en liten apa.
Visst, det låter gulligt. Men sen när du hittar henne hängandes i gardinen så är det inte så gulligt längre.
Eller när man tittar djupt in i granen i min ögonhöjd och hittar två nyfikna gröna ögon. Nä, då är det inte så himla kul.
Även fast det är lite sött =)

Kram
S

Njuter

Så här ska det vara. Jag är ledig från jobbsökande och älsklingen är ledig från jobbet.
Nu sitter vi vid varsin dator å poppar till musiken på hans dator.
det här är livet! Jag är så himla nöjd för att han är hemma med mej. Blir väldigt glad att vi har en dag till tillsammans innan han börjar jobba igen =).

Imorrn åker min mamma iväg på konferens. Hoppas att du får det bra Mamsen! Å grattis igen till det glada beskedet! Det är du värd!
Min mamsen är faktiskt den bästa mamsen i världen!

Kram
Samira

Carola på ams är en stjärna

Torbjörn kunde inte hjälpa mig då de inte får gå in på ens profil genom chatten. Ingen fara skedd.
Jag fick hjälp av världens bästa Carola!
Det är folk som hon som ska jobba med sånt här! =)

Kram
S

Torbjörn på ams är inte glad

Arbetsförmedlingen har en ny supertjänst på deras hemsida. En chatfunktion.
Idag damp det ner ett brev med ett jobbförslag från arbetsförmedlingen. Hemskt snällt.
Säljare är inte riktigt min grej. Men jag minns att handläggaren på Huddinge sa att det kunde komma hem brev i brevlådan men att det i stort sett aldrig hände.
Sen var det nåt vitkigt hon sa.

Jag är en sån som absolut inte vill göra fel. Så därför chattar jag nu med Torbjörn. Torbjörn har frågan om det finns ett svarsformulär bifogat. Eftersom att arbetsförmedlingen valt att skriva ut på en skrivare som knappt har någon färg kvar så vet jag inte.
det kan vara så att den andra texten har kladdat av sig på det "tomma" pappret, men det finns ju text på så det kan likagärna vara ett sånt här formulär.
Nu börjar Torbjörns tålamod ta slut.

Så då säger jag att det måste ju finnas nåt sätt att se om jag fått ett sånt erbjudande som jag måste söka på registrerat nånstans. Så frågar jag vem jag kan ringa för att få svar.
Jag hör ju inte Torbjörn, men jag känner sucken.
Nu har han, vilket är väldigt bra, skrivit "Söker vidare" typ 4ggr. Jag är ledsen Torbjörn.
Men eftersom att ni har de regler som ni har kan ni
1. Skriva ut på skrivare som har bra med färg
2. Skicka med lite information och inte bara en annons. Man minns inte allt som sägs på mötet med arbetsförmedlaren
3. Göra det lättare för er att söka fram infon.

Det var det jag hade säga om detta.
Nu ska jag leta jobbcoach medan jag väntar svar från Torbjörn. Verkar ju ta ett tag det här =)

Kram
S

Beslutet är taget (från min sida)

Nu har jag bestämt mig. Jakob var övertygad redan i tisdags. Men jag vågar endå inte slå det i sten utan att ha pratat med honom.

Jag har suttit hela dagen (lätt 5timmar) och tittat på alternativa bröllopsfotografer. När jag pratar med Jakob så tycker han att det är lite onödigt att jag kollar runt. Men jag vill vara helt säker.
Det enda som gjort mig osäker är priset.

Så nu har jag suttit här, letat på internet, kollat alla annonser i bröllopstidningarna, skrivit inlägg på forkumet bröllopstorget. Men jag kommer alltid tillbaka till Sandra. Redan i januari när jag var på bröllopsmässan så kändes det rätt. Då är det svårt att få bort den känslan.
när man tittar på de billigare fotograferna så ser man att de har bra kontakt med brudparet, men bilderna blir endå inte klockrena.
Nä..då lägger jag hellre lite mer pengar på att få det bra.

det känns skönt att ha tagit det beslutet från mitt håll. Jakob är mer än välkommen att komma med förslag. jag är öppen för dem. Men någonting säger mig att han gärna vill ha Sandra med.
Det bara sa "klick" när vi träffade henne i tisdags.
Jag har suttit och tittat på hennes bildspel å bölat i 1½timme nu. Då måste tjejen vara rätt liksom!

Hennes hemsida hittar du här

Kram
S

24e dagen som arbetslös

Tiden går snabbt. Och jag bloggar nästan bara om att vara arbetslös. Kan inte vara kul för er. Det var ju meningen att det här skulle vara en bröllopsblogg där jag kunde se tillbaka på planeringen.
Nåja, idag ska jag bröllopsplanera. Det har jag planerat in. Sen så tror jag att det kommer att bli en hel del till helgen med. Så håll ut.

Nu tänkte jag dock skriva om min dagsplanering. (blev en hel del om bröllops med i detta inlägg)

Nu ska jag hoppa iväg å fixa mig inför min lunch med älsklingen. Meningen har varit att vi skulle ha ätit tidigare i veckan. Men när jag var i stan så lyckades jag glömma detta å åkte hem!?!
Skumt!
Så nu ska jag se till att maxa vår lunch.

Sen ska jag hem och titta på vad det finns för alternativ till bröllopsfotografen. Jag vet att det låter som mycket pengar. Och det är så mycket pengar att jag får ångest. Men, och det är ett stort men - alla kostar på ett ungefär lika mycket.
Att satsa på att få fina fotografier och ett fint album känns verkligen värt mycket. Jag är inte redo att satsa på en fotograf som aldrig har fotograferat bröllop förut. Det känns som att då kan man skippa att ha en fotograf överhuvudtaget. Och det vill man ju inte.
Vi bor i sthlm, vi bor i sverige. Det är dyrt med bröllop! Även om du kör på ett budgetbröllop så kommer du inte under 60tusen. Det är den bistra sanningen.

Det här är vår dag. Bara vår! Som ska delas med de som vi bryr oss så mycket om!
Vi vill ogärna snåla på den här dagen. Och i våra ögon så gör vi redan det. Om vi hade kunnat så hade vi gjort så himla mycket mer.
Vi har 3st prioriteringar.

1. Festen och middagen. Det ska vara en fin lokal med god mat. Gärna så att man kan ha själva festen utomhus efter middagen - Check!

2. Majoriteten (vi hoppas på alla) kommer att sova över på herrgården. Det är viktigt för oss att våra gäster känner att de får valuta för pengarna och att de är nöjda med rummen. - Check

3. Dokumentation. Jag vill ha så mycket bilder som möjligt. Jag vill ha ett fint album med proffsiga bilder. Jag vill känna "wow" när man tittar på i stort sett alla bilder som den här fotografen har tagit. Jag vill ha tillgång till alla bilder som fotografen tar. Inte ett handplock som många fotografer har som praxis.
Jag vill att våra nära å kära tar "amatörbilder" och fångar känslan som de upplever. Jag vill att gästerna skriver i gästboken.
Och vi har lite fler idéer än så.

Men det är det viktigaste för mig just nu. Så fotografen har en stor roll. Jag är beredd att lägga ganska mycket pengar.
Men just denna fotograf (som är en av de billigaste jag sett) har tre paket.

1. 3st timmar på plats
2. 6st timmar på plats
3. 9st timmar (eller mer vid behov) på plats.
Vi tänkte på alternativ 2 först. men när vi tittar i planeringen så hinner då fotografen sticka innan vi skär tårtan. Det hade varit roligt att ha med i albumet.

Jag ska fundera på det här idag. Och jag inser att det jag måste ta till tanke är om jag kan underprioritera en av de viktigaste punkterna bara för att det kostar pengar.
Nja, jag vet inte alltså.


Det viktigaste är vi två

Kram
S


Beroccaburken VS Samira 1-0

Imorse när jag vaknade var jag sugen på knäckebrödsmackor med ost. Till det ville jag göra en varm kopp te till frukost.

Mackorna gjorde sig ju nästan av sig själv, koppen med vatten stoppade jag in i mikron.
När mikron pep så tog jag ut koppen - som vanligt.
Varje dag äter jag vitaminer. Tidigare under året så svimmade jag en hel del. Troligtvis på grund av vitaminbrist. Så det är viktigt att äta dem för mig.

Vitaminerna är i hyllan som är över mikron. Där finns även Jakobs brus-berocca. Jag råkade slå till den dumma beroccaburken. Den är avlång (ja det är ju en brusburk) så den börjar gunga till höger å vänster.
Jag försöker fånga den i tid..men nej. Den faller rakt ner i min tekopp.
Tekoppen som jag precis innan tagit ut ur mikorn.
SPLATT, sa det å jag fick en dusch av kokhett vatten.
Jag hade aldrig kunnat tro att den lilla beroccaburken kunde skvätta ut så mycket vatten. Men jo, hela jag å golvet var dyngsura.

Det gjorde lite ont. Men jag var mest orolig för Morris som hade stått vid mina ben och gosat. Som tur var så fick han inte en droppe på sig. Han är snabb den lilla rackarn.

Frukosten var iallafall jättegod!



Kram
S

Edinburgh

Camilla å Jörgen är ju som sagt i Edinburgh. Såg i hennes blogg att det regnat såpass att de blev blöta om fossingarna. Inte kul. Dock så verkar det som att de kommer att få sol resten av sin resa. Jag håller tummarna för det.

Jag längtar tillbaka till Edinburgh. Jag tycker att det var en fantastiskt stad. Dock var det svårt att hitta nåt ordentligt att äta.

Kram
S

Att vara arbetslös

Är inte så enkelt som man skulle kunna tro. Jag tycker att jag gör en ganska så realistisk plan på vad jag ska göra kommande dag. Men det blir alltid så att jag antingen inte hinner mer, eller att jag är klar på förmiddagen.
Jag har inte fåt in flytet ännu.

Igår skrev jag in på mig på Huddinges arbetsförmedling istället för Citys.
Det kändes bra. Jag får fortfarande känslan av att arbetsförmedlingen kommit framåt sen jag behövde deras hjälp sist. Vilket är roligt.

Dock måste jag säga att City-kontoret kändes lite bättre. Men jag tror att Huddinge kan komma igen på den punkten.

Jag ser fortfarande fram emot min framtid :)
Och jag har sällskap. Morris tycker om att gosa med mig mer än någonsin.
Jag tackar å tar emot all kärlek jag får.



Kram
S

Bröllopsfotografen

I tisdag var vi på ett möte med vår bröllopsfotograf. Hon är verkligen ett proffs.
På direkten så kände jag å Jakob oss trygga med henne och kunde slappna av. Hon hade jättebra tips som man behövde tänka på.

Även fast man är intressrad av den här planeringen så är det mycket som man inte vet. Visste ni t.ex att det finns två sorters borgliga vigslar? Vi ska ju gifta oss utomhus så vi har bokat en borglig vigsel.
Då får man välja mellan den långa å korta versionen. Den långa tar ca 3minuter.
TRE MINUTER!!
Alltså, man har ju sett på teve att par som gifter sig i typ vegas kan välja mellan den korta å långa där den långa är skrattretande kort.
Men jag trodde aldrig att det var så i svea. Jaja, nu vet vi det. Det får vi hitta nån lösning på.

Så hon verkar skitbra. Och jag tycker verkligen att hon verkar vara värd varenda krona som hon kostar.
Dock så tycker jag att hon kanske kostar lite väl mycket för oss.
Vi sa att vi skulle fundera fram tills på fredag. Och det behöver vi verkligen göra.

Jag hade aldrig i min vildaste fantasi kunnat gissa på att det var så dyrt med bröllopsfotografer.
Utan jag hade tyck att det var dyrt med 15.000kr för det. Om jag skulle hitta en som känns bra för 15.000 så skulle jag smälla till direkt.

Fotografen vi träffade kostar mer än dubbelt så mycket. Det är helt sjukt. Och man skäms nästan för att man överväger att ta henne. Jakob har bestämt sig för henne. Men jag har så svårt att finna ro i att anlita en så dyr fotograf..
Nä, jag måste tänka på det...

Kram
S

Jag lovar..

att uppdatera bloggen imorrn. Jag ska berätta om mötet med fotografen.
Jag ska berätta om mitt jobbsökande. Och jag ska ta och berätta lite om livet i stort.
t.ex. att jag numera har "tröttnat" lite på att gå hemma. Tiden går alldeles för snabbt när man inte jobbar.
Jag hinner inte med allt som jag vill hinna med. Konstigt.

Men detta kan jag inte berätta nu. Klockan är relativt mycket å vi ska läsa.
varva ner innan vi somnar. Mysigt.

Vi hörs imorrn hörrni!

Kram
S

Underbar dag

Vilket underbart väder det är idag!
Jag ska pallra mig ner till Huddinge C för att gå in på arbetsförmedlingen. Sen ska jag iväg till stan för att äta lunch med den finaste på denna värld.

Vi träffade vår bröllopsfotograf igår (vi är inte helt bestämda på att det blir hon). Det ska jag skriva om i ett alldeles eget inlägg :)

Kram
S

Helgen är officiellt slut

Mycket har hunnit hända under helgen som var. Igår var det ju bland annat val.
Vi har suttit barnvakt åt en liten korv som mestadels skrattade sig igenom den.
Jag har agerat lektant deluxe och har träningsvärk i ryggen =). Men det bjuder jag på.

Den lilla korven somnade i bra tid varje dag. Jag blev nästan cockad av att hon somnade 19.15 första kvällen. Sen vaknade hon vid 4a iförsej. Men hon somnade om ganska snabbt.
Resten av nätterna som hon sig igenom. Skönt!

Lämnade nyss henne på dagis och sitter nu i deras underbara hus. Det är fruktansvärt fint härkan jag tala om. Jag kan även tala om att det ärlite av en röra här nu efter oss (läs korven). Så jag tänkte piffa till stället lite.

Klockan är alltså redan 10..?
Sen bär det av hemåt med direktbussen härifrån. Och vad ska jag göra hemma?
Jo, städa lite efter korven.

Men först ska jag läsa alla bloggar jag brukar läsa. Sen ska jag sträcka ut mig lite si soffan i två minuter. Sen blir det städning.

Kram
S

So far so good

Okej, nu ligger korven å sover. Hoppas jag.
Hon lyckades såklart somna när vi var EXAKT 5min hemifrån. Hon stendog. Så när jag skulle klä av henne så har jag ju sån orutin så att hon vaknade helt å hållet.
Det försvårade nog nattningen lite. Tog ca 30min för henne att somna. Hon grät dock inte hela tiden.

Jag e lite orolig för hur det ska gå när vi går å lägger oss. Troligtvis så lär hon ju vakna igen.
Gör hon det å det blir svårt för henne att somna så sover vi hos dem imorrn. Där har hon ett eget rum å kan sova ostört.
Och det är först nu somman inser vad mycket grannarna egentligen hörs.

Ser fram emot imorgon. Då har vi en lekdejt med A, J, F och M. Superkul!!

Kram
S

Förstår inte

Nej det här förstår jag inte. Min ögonbrynspenna har rymt.
Vilken annan penna hade kunna rymt men inte den. Det är den enda jag har å den var så bra i färg.
Den fick ju relativt mycket uppmärksamhet så jag förstår inte varför den valde att rymma.

Sökes: En brun ögonbrynspenna av märket too-faced (typ) med rosarandigt fodral och en liten borste på andra sidan än udden. Hittelön!

Kram
S

Fredag

Nu är det fredag. Jag har massor att göra.
Jag måste barnsäkra vår lägenhet. Vi har ju lärt oss varje gång min systerson är här att vi inte direkt har en barnanpassad lägenhet.
Så det ska jag fixa idag.

Detta innebär alltså att jag måste gå ner i  källaren själv. Huuuhuhuuhuu. Hatar källare.
Inte nog med att jag hatar källare överlag, utan vår källare är även full med mögel.
Men måste man så måste man. Och det kanske är idag som mitt källarhat försvinner.
Jag hoppas på det.

Men nu är det allstå Freeedag!! Åh så kul.

Kram
S

Första gången

Imorrn blir det första gången som jag kommer att umgås med ett litet barn helt själv. Vi träffades idag underbara Nikki och jag, och jag säger bara Kärlek!!
Hon kommer att umgås med mig och Jakob fram tills på måndag. Känns otroligt roligt och spännande.
Jag är självfallet inställd på att jag kommer att vara död som en gurka på måndag. Men det känns det värt.

Är dock osäker på hur pass mycket jag kommer att kunna blogga under helgen.

Jakob jobbar ju dessvärre kväll imorrn och så jobbar han på lördagen. Nikki ska läggas vid 19 och Jakob kommer hem senare än så båda dessa dagar. Jättetrist. Söndagen är bokad till oss tre. Vi ska mysa gärnet ihop!!
Det här kommer att gå så bra.

Nu kommer Jakob snart hem! Yeeey!!

Kram
S


Ett tecken på svaghet

Det händer att man tittar på skräp på teve som man egentligen inte vill se. Jag fastnar ofta framför filmer som är alldeles för läskiga bland annat.
Idag var det att man inte kunde hålla sig borta från programmet kungarna av tylösand.
Jag mår fysiskt illa nu.

Varför kan jag bara inte hålla mig borta. Är det för att man inte tror att det kan bli värre än vad det varit tidigare?
troligtvis. Men det är en förhoppning som aldrig kommmer att slå in.
de här personerna behöver nog lite hjälp med verklighetsuppfattningen.
Hur man beter sig som folk helt enkelt.

Kram
S

Val 2010

Ja, det finns väl ingen som missat att det är val iår.
Jag har alltid röstat på folkpartiet. Jag har inte tillräcklig med kunskap för att säga att de är absolut bäst i dagsläget. Men det som jag vet och har vetat har varit bra.
Så tills jag sätter mig in i det på nyss så blir det folkpartiet.

På det här sätter kände fram tills för någon vecka sen. Då en kille från folkpartiet står utanför Åhlens City och trashar Mona Sahlin. Okej, jag förstår att alla medel är tillåtna. Men jag tycker att det blir låg nivå när man gå in på pajkasteri och personangrepp.
Han sa något i stil med: Mona Sahlin med alla pengaskandaler, kreditkort hit och toblerone skandaler - vill vi verkligen lägga vårt lands ekonomi i händerna på en som inte kan sköta sin egna ekonomi. Vågar vi det?

Och där tyckte jag han gick lite långt. Det är inte okej.
Det här hände för många år sen och kvinnan är faktiskt värd en ny chans!!
Så skärpning folkpartiet.

Detta kan eventuellt ha kostat min röst. Nu vet jag inte riktigt vilket parti jag ska rösta på.
Det får lösa sig på ett sätt. Har folkpartiet tur så släpper jag detta tills på söndag.

Kram
S

Tjena mittbena

Det händer grejer i Huddinge.
En man hade rånat banken i Huddinge Centrum. Det slutade med att han vart skjuten av polisen. Han är skadad och ligger på sjukhus.

När jag kom hem så var det avspärrat runt banken (som ligger vid busstationen) och jag tänkte att det kanske hade varit ett rån. Men eftersom att det i stort sett adlirg händer nån action så slog jag bort tanken.
men jag hade alltså rätt.
Lite läskigt när det är så nära ens hem. Men man undrar lite vad rånaren tänkte på.
Polisstationen ligger verkligen bara nån minut ifrån centrum. Självklart är polisen snabbt på plats.
Han kanske hade som plan att fly på ett pendeltåg?

Kram
S

Barnvakt

I helgen ska jag å Jakob sitta barnvakt. Fredag-Måndag. Det känns sjukt spännande.
Innan var jag lite nervös, men alla de känslorna har släppt nu. Det känns bara jätteroligt.
Vad skoj vi kommer att ha!
Jag funderar på vad man brukar göra med små barn (hon är 1½) och funderar på att iallafall gå till huddinge parken där de bland annat har åsnor. Det måste ju vara jätteroligt att se. Kanske ska man åka till Skansen med?

Nä, det här kommer att gå skitbra!! Det är jag helt säker på. Jag kan knappt vänta tills det blir fredag!
Oj vad jag ska bli bästis med Nikki.

Jakob jobbar på lördag. Men det gör inget. Vi tar (Jag å Nikki) å åker förbi honom på en fika. Så att de får leka lite med.

Kram
S

En underbar dag!

Denna dag har varit underbar!
Bland annat för att jag fick träffa fina Pernilla.
Det var alldeles för längesen vi sågs. Dock inte så lång tid som Pernilla trodde.

Hon å Johanna ska komma till sthlm snart. Nu väntar vi bara på att Pernilla ska få sitt schema.
Ska bli välidigt roligt!!

Kram
S

Badkaret mår som aldrig förr

Vi har inte badat sen Wallenstams praktikant gjorde rent vårt avlopp (som såklart inte var planerat av oss).
Men nu gjorde jag ju det och tjohej vilken fart det var på vattnet.
Det sa bara sluuuuurk så var badkaret tomt.
Sinnessjukt.

Cousin it - gömde du dig i vårt avlopp?
Jag gissar på det!!


Kusinen har lämnat Huddinge

Kram
S


Träning ggr 2 idag

Idag har jag varit riktigt duktig.

Jag hängde med Jakob och tränade imorse eftersom att han jobbar kväll. Jag hann dock inte mer än att cykla i 20min.
Vilket var ganska bra eftersom att jag hade glömt mina gympaskor (det skyller jag på Morris).
Direkt efter detta så åker jag till Kungsholmen och möter upp Malinski.
Vi går på ett danspass.

Jag var på ett danspass med Kicki en gång. Hon var inte så impad och jag hade svårt att hänga med. Efter halva passet så struntade jag att jag inte var med i all koregrafi. Jag hoppade runt och gjorde mitt bästa och då fick jag superkul.

Idag var det lite av samma sak. Jag hade problem att hänga med. Jag tyckte att det endå var lite mkt folk och det var dumma pelare överallt i lokalen vilket gjorde att man inte såg ledaren riktigt. det var lite synd.
Men efter en kvart så strunta jag i hur det såg ut och om jag gjorde rätt. Huvudsaken är ju faktiskt att man rör på sig.
Som tur var så fick jag låna ett par skor av Malin. De var några storlekar för stora men det gick finfint endå.
Efter träningen så åkte jag in till stan för att lämna tillbaka en jacka som jag köpte tidigare i veckan.
Jag passade på att köpa lite nytt. Vart väl ungefär plus-minus-noll.

Nu ska jag platta håret tror jag. Efter ett långt bad så att mina muskler får möra till sig lite.

Såhär såg jag alltså ut idag. Snodde bilden från Kicki då den var slående lik mig.



Kram
S

Ditt lilla Monster!!!

Imorse hände det som absolut inte får hända en som kattägare.

Den uppblåsbara sängen som Millis och Jörgis sov på vart kissad på av en kisse.
Morris är "the bad guy" och vilken otrolig bad guy han är!

När han gjorde det så stod jag å Jakob och tittade på helt chockade. Sen visste man  inte riktigt vad man kunde göra. Skulle man lyfta honom till lådan i kissandes stund?
Hade han ont? Varför hade han inte kissat på hela natten?
Så himla mycket funderingar sattes igång. Och helt ärligt så kan vi köpa en ny uppblåsbar säng om det är så att han absolut inte kunnat kissa på lådan. Självklart.

Innan man hann ta ett beslut så var han klar.
Sen hoppade han ner på golvet.
Vad händer när en katt på 6kg hoppar i en uppblåsbar säng fylld med kiss? Tänk er en studsmatta. Booooooink!!
Kiss överallt!! Mestadels på honom och golvet. Han får skylla sig själv. Och hellre golvet än soffan.

Ja juste!! Det här gör han såklart precis innan vi ska åka hemifrån. Så vi får ta en senare buss.
Inte nog med att det är tillräckligt skämmigt att katten beter sig som en deltagare i "kungarna av tylösand" utan vi blir sena oxå.. Förlåt Millis och Jörgen.

Men nu är ju den stora frågan kvar. Var detta en engångsföretelse?
Varje gång vi är och/eller pratar med vetrinären så frågar de om han kissar någonannanstans än i lådan.
Vårt svar är att det aldrig har hänt att han har gått på annat än lådan.
De blir alltid lika chockade då det tydligen är väldigt vanligt att katter med hans kissproblem kissar i just sängar (och soffor). Jag blir lika stolt varje gång och klappar honom fint på huvudet.
Kommer han att fortsätta med de här dumheterna nu?
Vi kommer inte att kunna ha en katt som springer å kissar överallt. Så jag hoppas verkligen att han bara "kissade revir". Dock har det ju aldrig hänt förut så det känns udda om han skulle börja med det nu.

Hur som haver. Jag kan inte släppa detta å jag är sur på katten i fråga.


Ditt lilla monster!!!

Kram
S

Gårdagen

Som jag skrev igår så sov Millis och Jörgis här. Det var så himla mysigt! Speciellt eftersom att Jakob jobbar kväll.
Nu fick jag både middagssällskap samt ja...sällskap av den finare sorten.
Ni får hemskt gärna komma och besöka oss fler gånger under ert stambyte.

Vi fick även hem en grej till bröllopet. Så himla roligt. Nu sätter det igång på allvar!!!
Eller ja, i helgen blir det nog. Vill ju sitta och pyssla ihop med Jakob.

Kram
S


Jag vart uppläxad av Vaktis

Som jag trodde så hade jag gjort nåt fel. Och jag vart uppläxad av vaktisen.
Han sa att jag hade tryck på flera program. Men det var faktiskt inte sant. Han verkade inte tro mig.
Sen sa han något med att det kunde vara för att luckan inte var ordentligt stängd.
Så var det nog =)

Det värsta var att han satte igång maskinen. Så nu hinner den inte bli klar innan nästa tvättid börjar. Fasiken.
Hoppas att det är en snäll granne på tur i tvättlistan.

Kram
S

Motarbetad av tvättmaskinen

Jag tvättar idag med. Jag tycker om att tvätta. Speciellt när det är lite tvätt.
Idag så gick den ena tvättmaskinen sönder - självfallet med min tvätt i.

Detta har hänt en gång förut. Exakt samma maskin med. Surt.
Jag undrar om det är något som jag gör fel. Jag är lite orolig för att han kommer att ringa ner mig i tvättstugan å ståm och skaka på huvidet medan han läxar upp mig.
Jaja, men då får jag väl lära mig iallafall.

Jag har bara en fråga..varför ska tvättmaskinerna alltid välja att gå sönder när det är underklädestvätten?
Det blir ju lite värre för mig. Varför kunde det inte vara våra lakan??
Maskin nummer 2 här i Huddinge motarbetar mig.

Kram
S

Finbesök

Idag kommer vi att få finbesök. Camilla och Jörgens lägenhet håller på att stambytas i skrivandes stund.
De kan bo i lägenheten men det är väldigt dammigt och luktar tydligen jordkällare så de försöker vara så lite som bara möjligt i sin lägenhet.
Det har jag full förståelse för och jag tycker att det är en utmärkt idé av dem att ta tillfället i akt att vara med sina nära å kära.
Nu ser jag mig själv som en när å kär - för de kommer ju som sagt hit idag.
Ska bli väldigt roligt!

Camilla å Jörgen ska åka till Skottland snart. Jag är dugligt avis samtidigt som jag är glad att de får se detta fantastiska land.
Jag ska nog banne mig visa alla våra 1800st bilder från vår resa. Det ser ni fram emot va?? Mooohahahahahaha!!!

Camilla har en blogg..tryck här!

Kram
S


Ett erkännande

Okej, det här kan låta lite perverst. Men Stellan är ganska fräsch i Mamma Mia. Rätt het faktiskt. Kan jag vara patriotisk bara? =)


Visst har jag inte fel!!?

Kram
S

Myskväll blev städkväll

Vi skulle mysa var tanken. Men sen så började han plocka, och då hängde jag på. Han hann diska och dammsuga medan jag plockade lite i sovrummet och sorterade tvätten.

När vi var klara och hade varit i soprummet så beslöt vi oss för att göra en smootie. Supermysigt!
Nu sitter jag å kollar på Mamma Mia och han ligger i sovrummet å läser. Känns helt perfekt!

Det här är mig allt en god syn..inte sant :)


Blanda blanda blanda


Svepa svepa svepa

Kram
S

Höstkväll

Jag älskar hösten! Idag såg vi fallna löv för första gången i år. Jag tycker att det är så fruktansvärt mysigt.
Nu blir det att tända en massa ljus och mysa upp i soffan. Passande nog har vi köpt hem glass.

Idag hoppade vi in på Mio och tittade på en gaderob. Den var superfin å den kommer vi att slå till på.
Vi har ingen bra förvaring här.
Medan vi var inne på Mio så passade vi på att köpa nya ljus. Vaniljljus blev det. Vilket det faktiskt blir väldigt ofta i vårt hushåll.
Storfavoriten var dock IKEAs doft förra året som var äpple och kanel. Fruktansvärt mysig doft!

Här är byrån i vår hall. Ramen köpte vi på Garpenbergs Herrgård. Vi har fram till idag inte haft någon bild i den och det har alltid känts lika trist. Det är extrakul att det är en sån speciell bild på oss i ramen. Det bådar gott inför framtiden.
Men visst är den fin?


Våra nya ljus (jag har vinklat de lite för att prislappen var envis och satt kvar)

Hoppas att din söndag var lika fin som vår - och att din kväll blir lika mysig som vår!

Och Välkommen Hösten!!

Kram
S

En ny familjemedlem

Igår när vi var hemma hos min syster så fick vi låna med en skrivare hem (egentligen två men den ena gick sönder på vägen hem).
Det visade sig att skrivarhuvudet var trasigt. Inna vi fick reda på detta så var vi i kungens kurva för att köpa en sladd.
Vi kunde inte hålla oss. Så vi åkte tillbaka till kungens kurva och köpte en skrivare till oss.
Det går på vår bröllopsbudget eftersom att vi ska ha skrivaren mestadels till bröllopsgrejer.

Nu har vi lekt så himla mycket med skrivaren. Vi har skrivit ut bilder, pillat å bara berömt den för att den är så fin.
så från å med nu välkomnar vi vår nya familjemedlem.
Välkommen herr skrivare!

Imorrn måste jag gå å köpra ett par ramar till bilderna som vi skrev ut. De är så fantastiskt fina att de måste komma upp på väggen!!

Kram
S

Arg som ett bi

Igår var jag väldigt trött - som jag skrev i bloggen. Men jag ville inte lägga mig för tidigt. Så vi la oss ganska sent. Ca 23.30.
Så fort jag la huvudet på kudden så kände jag hur jag höll på att somna in. Älskar verkigen den känslan.
Då hör jag bonkbonkbonk-bank-bank jättehögt, som att någon hamrade ute i trappuppgången på stålräcket.
Suck.
Jag låg och försökte somna mellan hamrandet. Det verkade som att de under antingen flytta ut eller in. För det ekade väldigt i rummet. Man hörde allt de sa till varandra, man hörde när de la verktygen på golvet och på fönsterbläcket.
Grrr.

Tillslut var jag så övertrött så att jag mådde illa, hade huvudvärk å låg å tänkte på reklamen där tanten visar fingret åt sina byggandes grannar.
Gränsen var nådd, jag ville oxå visa finger (bildligt talat då, inte bokstavligt).

Klockan är nu 00.30, och de bankar fortfarande!!
Jag går ut i porten för att göra mig helt säker på att det kommer från grannen under (man vill ju inte ringa på fel vid den tiden på natten). Men när jag tittar in i titthålet så ser det släckt ut. Jag hör inget direkt heller. Så jag ger upp och går hem.
Lite besviken på mig själv.
Men så fort jag kom in i hallen så hörde jag bonkbonkbonk-bank-bank. Grrrr!!!
Så jag valde att gå ut utanför porten för att kolla vilka våningar det var tänt på. Aaaha!! Jackpot!
Det var grannen under oss.

När jag knackar på så är det mannen under och hans lilla son som verkar bygga något. De var väldigt förstående.
Eller så tyckte de att jag såg tokig ut. Mitt hår stod åt alla håll å kanter och jag var så upprörd så att jag skakade.
Tillbaka i sängen så hör jag att de fortsätter med det sista de böhövde göra. Och jag beslöt mig för att sova.
Det gick bra den här gången.

Och nu på morgonen hör man bonkbonkbonk-bank-bang-klonk.
Det gör inget jag känner harmoni i kroppen. Jag har ju fått sova. men igår kände jag ingen harmoni. Igår var jag bara ilsken. Ilsken som det suraste bi:et i kvarteret.



Kram
S

En fin dag

Denna dag har varit väldigt mysig.

Var med min syster och hennes son hela dagen, sen delar av dagen så var vi med en hel del till.
Jag är helt slut. Orkar inte skriva ett ord till..haha, vilket gnälll.

Ville bara säga att min familj å mina nära är bäst!!

Kram
S


Härliga fredag

Det är så skönt att det är helg nu. Jag känner mig så sjukt sällskapssjuk.
Saknar Jakob så himla mycket om dagarna så att det inte ens är roligt att skämta om det.
Så nu är jag extraglad för att det är helg. Nu är han ledig och kommer att vara hemma med mig.. Yeey!!

Dock ska han ju jobba över imorrn, han vill jobba heldag för att försörja mig. Men jag funderar på att övertala honom att jobba halvdag för att jag inte ska bli knäpp. Vi får se vem som vinner - det blir nog han =(

Nu slutar han, klockan är 16! Jag ska fixa till mig å möta upp honom i Huddinge C.
Skönt det ska bli med lite frisk luft å en promenad. Jag har inte vaít utanför huset idag..ojdå.



Kram
S


Det är livsfarligt att vara arbetslös

Min lunchdejt vart inställd. Så då skulle jag värma lite tacogratäng med nachos till. Visst låter det gott.
jag micrade min lunchlåda och ställde in nachosen. Medan de var därinne så passade jag på att ringa min syster.
Fick inget svar så jag prövade på hennes andra nummer..inget svar.

då går jag in i köket, det luktar lite konstigt. Men jag passade på att ta lite vatten.
Då började det lukta jätteäckligt. Nachosena hade börjat brinna.
Hoppsan.
Jag tog ett par nya nachos som jag valde äta kalla.


Ser ni hålet?


Hoppsan...

Det slutade ju fint, men det är farligt att vara arbetslös!!

Kram
S

10e dagen som arbetslös

Jaha, nu har det gått 10dagar. Känns som att det har gått 5dagar..kanske.
Ja tiden går snabbt. Men det är ju inget nytt.

Idag ska en god vän på arbetsintervju på ett jobb som hon verkligen vill ha. Jag håller tummarna så himla hårt - men jag vet att det egentligen är i onödan eftersom att hon är perfekt för jobbet!

Nu håller jag på med tvättstugan. Jag älskar att tvätta när jag väl kommit igång. Det enda som är lite jobbigt är att hänga upp tvätten. Jag är ganska kort i rocken och det är ibland en utmaning för mig att få upp kläderna i torkskåpet.
Men en utmaning mer såhär på fradagsmorgonen är väl perfekt =)

Kram
S

Jul 2010

Nu vet jag att några kommer att protestera och tycka att jag är galen.
Men åh vad jag längtar efter Jul! Såg i Idas blogg att hon ska planera för sitt julbak i år. Det vill jag oxå göra. Inte än dock.

När vi var på vår resa så passade vi på att köpa lite julpynt. Julen betyder väldigt mycket för oss båda.
Visst är de fina? Lite synd är det däremot att vi inte kan sätta upp de i granen.
Vi har ju två marodörer som helt klart skulle tycka att de här tre godingarna skulle vara roligast att leka med.

(Jag har inte riktigt blivit vän med kameran ännu, men snart så)


Stampe


Musse


Söta snögubbar

 
En sur Tindra och en trött Morris

Ojoj, nu måste jag sluta skriva. Morris ligger bakom laptopen och blänger på mina fingerar när de smattrar mot tangentbordet. Sorry kissen, ert majestät, jag skall sluta omedelbart.

Kram
S


Gryta

Jag tänkte ju börja ta bilder på maten jag gjort och dela med mig. Det visade sig finnas ett par problem med det.
Bilderna blir inte så bra. Det är inte kamerans fel. Utan alltför ofta så ser maten inte så god ut som den verkligen är.
Sen vet jag att många matbloggar tar en liten portion som de tar en bild på för att sedan langa på mer mat på tallriken.
Jag har inte tålamod till det. När maten är klar så finns det på sin höjd ett par sekunder över för att ta en bild.

Så därför har jag bestämt mig att ni ska få se mina mastodontportioner. =)

Den här grytan ser inte ut att vara mycket för världen. Men den var väldigt god. Pasta till gryta fungerar alldeles utmärkt till den som undrar



Salladen innehöll: Tomat, mozarella ost med basilika och olja.



Kram
S

Bilder utlovades på Spindeln

Känsliga läsare varnas. Den här var mig allt läskigare än vad jag trott. :)


Här ser den ju inte alltför farlig ut. Det var nu jag kände mig kaxig.


Om ni tittar noga så ser man att han stirrar in i kameran. Min kaxighet försvann här


Här ser man hur äcklig han egentligen var. Blä!


Så här ska fontänen se ut. En riktig fotograf hade gömt sladden (Och katternas matrester). Men vad gör det =)

Nu håller ni allt med mig om att han var äcklig va?

Kram
S


Ett hinder på vägen

Idag när jag diskade tänkte jag att jag skulle slå på stort. Nu skulle hela köket städas. Sagt och gjort. Skönt var det.
Tills jag kom till katternas grejer som oxå skulle göras rent.
De har en drickfontän som håller vattnet kallt och rinnande (man sätter in den i uttaget)
Vi brukar försöka göra rent själva stora manicken med jämna mellanrum. Men nu skulle den få en storstädning alltså.

Jag lyfter den från govlet till diskbänken, nynnandes på en låt. Jag var på strålande humör! Så ser jag den, en genomskinlig spinden har bosatt sig i sladdens "bo". Inte riktigt ok.
Jag blir bara lite rädd (spindlar e bara äckliga). Men jag kommer inte åt den.
Då vart jag såklart rädd. Tänk om han rymmer..

Ja, det var bara att se sig själv som slagen och sätta ner manicken igen. Jakob sa att han ska fixa det när han kommer hem.
Men av nån anledning känns det inte alls kul. Jag hatar när jag blir såhär feg.
Nåja, nästa gång ska jag ta steget ut och döda spindeln själv (Inte för att Jakob kommer att döda den, han släpper ut alla djur i naturen).

Ska se om jag lyckas få en bra bild när han tar bort den. Den var lite läskig eftersom att den var genomskinlig.

Kram
S

Ett jobb att söka jobb

Nu har jag sökt lite jobb som jag verkligen är intresserad av. Okej, ett av dom kanske bara känns sådär.
Men man vet aldrig vad som gömmer sig bakom annonsen om man inte testar - inte sant =)
jag måste bara säga att jag är imponerad av arbetsförmedlingens utveckling. Jag tycker verkligen att hemsidan fått ett lyft då den blirvit mer personlig. Bra jobbat ams!

Nu är jag helt slut. Funderar på att äta lite lunch och sen springa iväg till centrum.
Det är ju så himla fint väder ute. Då är det synd att sitta framför datorn tills ögonen går ihop.

Nej nu blir det en paus.

Kram
S

Hoppsan

Vart rosorna bara jättestora i min dator?
konstigt det blev.


Kram
S

Tusen tack till Wallenstams praktikant

Igår var det måndag. Och jag var som jag nämt hundra gånger tidigare jättesjuk.
Jag var vaken när jakob gick och passade på att gå på toaletten och morgonkissa.
Sömning som få så vinglar jag tillbaka till sängen. Det var väl något speciellt som skulle hända idag, tänkte jag för mig själv.
Jag ligger i sängen på väg att somna in. Ni vet när man känner att man håller på att dooosa iväg i drömmarnas land.
Då slår det mig. "Är det den 6e idag?". Efter lite om och men så kollar jag datumet på mobilen. Fan...kan det stämma?
Jag ringer till Jakob som nu befinner sig på pendeltåget. Jag frågar honom "Var det idag Wallenstam skulle komma hit?".
Svaret var det som jag inte ville höra - Ja.

Det var bara att kliva upp ur sängen och leta reda på lappen som vi fått hem. Vilket rum var det som de skulle hålla på å knåpa i...
Vilket rum ska jag snabbstäda. Eftersom att jag var lite smådålig redan i helgen och vi bara ville försvinna i varandras sällskap så hade vi inte diskat på hela helgen (Jakob diskade väl upp en del grejer en av dagarna).
Men jag gissade på att det var badrummet. Tur!! Det fräschaste rummet just nu.
Det enda som var med badrummet syndes inte. Och det var stoppet i duschens avlopp.
Jakob har stått på sig den här gången och tycker att vi ska köra "varannan gång" och rensa det eftersom att det mestadels är mitt hår.
Jag kan förstå det..men det har liksom inte blivit gjort när det ligger på mitt bord. Men det gör inget som sagt - det syns ju inte.

Pling på dörren. Wallenstam kom hem till oss. En gubbe och en ung tjej som man fattade på en gång var praktikant. Jomenvist, jag hade haft rätt. De skulle in i badrummet.
Jackpot!!

Fast..(kan ni gissa vart jag är på väg nu) efter ett tag så hör jag hur de börjar prata lite lägre.
Jag hör att gubben står å skrattar och säger "Jaaa, ibland får man agera rörmokare. Det var en praktikant till mig som en gång fiskade upp stora korvar med hår. Höhöhöhöhö".
Aj som fan!! De är i avloppsbrunnen och pysslar. Jag hör hur den stackars tjejen kämpar och gubben pratar på.
När de ska gå så går jag ut i hallen. Det känns lite tryckt och pinsamt.
Gubben är så himla gullig på sitt sätt och börjar prata om att de ska komma nån mer gång för att kika på ventliationen osv. Jag står med huvudet bljt och försöker då å då få ögonkontakt med tjejen för att kunna tacka med ett leende. Men det är som att hon tycker att det är lika pinsamt som jag.
Hahaha! Men tillslut lyckas vi titta på varandra och utbyta ett leende.

Stackars, stackars tjej. Men ooh vad tacksam jag är. Nu så rinner vattnet ner så fint när vi duschar. Då blir det Jakobs tur nästa gång med andra ord. :)

Så ett stort gäng roser till dig Wallenstam tjejen med den häftiga frisyren. Bra jobbat!!
(kanske bör tillägga att hon hade väldigt kort och fint hår själv, så hon lär inte orsaka såna här stopp hemma hos sig).

Nåja,,roserna får hon endå!!



Kram
S

Karlskoga & Degerfors

När jag tänker tillbaka på tiden som vi bodde i Degerfors och jag jobbade på Transcom så kommer jag bara ihåg de braiga sakerna. Vi pratade om detta igår på promenaden (jag å jakob alltså). Jag kommer enbart ihåg allt bra.
Jag vet att det var mycket som inte kändes bra, men jag verkar ha förträngt var det var. Haahaha!

Det som jag minns mest när jag tänker tillbaka på den tiden är friheten (jag hade en egen bil som jag faktiskt vågade köra), hästarna och vännerna.
Jag hade inte hade så många vänner, men de jag hade räckte gott och väl.
Vi hade så kul ihop samtidigt som jag kände mig så himla trygg i deras sällskap. Vi klaffa helt enkelt.

Nu hade Johanna skrivit en kommentar på min blogg och jag vart så himla glad. Nu kom ju alla braiga känslor tillbaka.
Jag vill åka till Karlskoga och träffa er nu på en gång! Eller ännu bättre. Kom hiiit =)



Kram
S


En aha-upplevelse

Jag har inte använt MSN på flera år.
Jag har kanske loggat in någon dag här eller där för att prata med Cilla. Men det är väldigt sällan.

Nu när jag är arbetslös så har jag ju datorn på hemma hela tiden. Så nu har jag bestämt mig för att ha igång msn med.
Nu är det dags att vara social!! Inte nog med att jag ska träffa folk - jag ska msn:a med de som jag inte kan träffa.
Känns fantastiskt!

För övrigt så mår jag lite bättre än igår. Jag tror att det beror på långpromenaden som jag och Jakob tog igår kväll. Vi var ute vid 22.30 och det var helt tomt i Huddinge. Inte en bil, människa..ingenting.
Var lite skumt.
Vi har iallafall vår favoritrunda som tar drygt en timme att gå beroende på fart. Eftersom att jag var så dålig så tog vi det riktigt lugnt.

Kram
S

Knockout

Jag var sjuk förra veckan. Mådde sådär å hade ont i halsen med hosta. Hostan var riktigt störande då jag kände av den hela tiden.
Igår så försvann de här känningarna. Hallelulja!!
Så jag sa till Jakob att jag kände mig helt frisk.

Sen när vi skulle sov akände jag mig lite extra trött. Klockan var mkt så det var inte så mkt med det. Sen kunde jag inte somna. Utan låg varm som ett våffeljärn. Näsan var helt täppt och det var ett tryck i näsan som jag aldrig varit med om tidigare.
Eftersom att näsan inte fungerade att andas igenom så behövde jag andas genom munnen. Dregglade mer än ett barn och kunde inte somna för det.
Sen när jag hade kommit över dreggelfasen så var halsen så torr att det kändes som att jag hade andats in en hel sandstrand.
Helt sjukt.

Jag var vaken hela natten. Och när jag höll på att somna så blir jag väckt av Jakob för att han tyckte att jag andades konstigt. Haha, klart jag andades konstigt när jag inte fick nån luft...
Så idag har jag tagit en "sjukdag" igen.
Jag får inget gjort för att jag har sovit.

Det allra värsta är att jag under min vilostund får ett sms från Carro (som e i sverige på besök) med en fråga om vi kan ses ikväll.
Tack kära Carro för att du kommer hit å fikar. Det betyder väldigt mycket!!

Kram
S


Carro Karlsson

Finaste älskade Carro är i Sverige!! Hon är på besök i sthlm.
Jag ska göra allt i min makt för att få träffa henne. Men jag vet hur det är att bo någon annanstanns än "hemma".
Det blir ruskigt många man vill träffa och det blir ångest och stressfullt.

Ingen fara Carro. Jag nöjer mig med två minuter å kan åka mil för att få träffa dig.
Jag vill bara ha en kram och höra ditt skratt!! Saknar dig så mkt!

Kram
S

Skärholmen

Idag ska vi nog åka till skärholmens centrum. Jag var där i veckan själv. Men blev alldeles för snål:
det är nämligen såhär - vi har ett par lakan till vår säng (som är 160com bred).
Men bara ett "drag på" lakan som vi älskar.
Nu har det där lakanet bestämt sig för att gå sönder.

Så på min sida, av någon anledning, så är det jooordens hål. Skulle det vara ett hål i marken så skulle man ramla ner i det.
Så nu är det dags för att köpa ett nytt.
Såg att de sålde såna lakan för dubbelsängar för 120kr. Det var mej allt ett bra pris.

Mooooooot skäääärhoooooolmen =)

Kram
S

Tjejmilen

Jag var och fikade med finaste Kika. Det tog verkligen en evighet för oss att gå igenom vad sin hade hänt under sommaren.
Medan vi fikade kom söta Sara och joinade oss. Hon berättade att hon ska springa tjejmilen imorrn.
Jag är ruggigt imponerad och hejar på henne här hemifrån.

Under fikat var jag nära på att tappa rösten. Jag har varit lite hes och har haft ont i halsen under veckan. Men jag har ju varit ensam så jag har inte pratat så mkt som jag gjorde idag.
Hahaha, var nära på att tappa rösten.
Lite harkel-harkel så vart det bra.

Kram
S

Say yes to the dress

Är ett program som går på en väldigt bra kanal. Det kanske inte behöver sägas att jag älskar detta program.
Det är så bra.

Butiken där de spelar in programmet är hur stor som helst. det finns inget stopp på klänningarna.
Nu så fick jag för mig att googla på deras sida - inte kan det vara så att de har bilder på alla klänningar?
MEN JO!! Det hade de! (Kanske inte alla men väldigt många!)
Oh lord! Im in heaven.

Det är väldigt väldigt roligt att få se på vad det finns för olika klänningar. Känner mej helt öppensinnad. Det kan bli vilken klänning som helst!
Klicka här för att komma till den fantastiska butiken.

Kram
S

Älskar´t

Jag vet att jag ibland kan upprepa mig. Men att planera för vårt bröllop är nog bland det roligaste jag gjort.
Det är farligt att ha så mkt tid framför datorn som jag har nu. Jag har suttit hela kvällen och tittat och tittat.
Nu är det ju så att jag inte riktigt vågar att "skjuta upp" mina köp. Utan den blir nog en hel del hembeställt idag.
Jätteroligt!
Det här kommer att bli så himla bra.

Dock så är det lätt att bli lite blind. Jag vill ha allt!! Har hittat en söt tårtdekoration som känns jättebra.
Bruden är dock blond å Brudgummen är brunhårig. Det funkar ju inte riktigt.
Ska man ha en sån tårtdekoration? Sara å Raffe hade ju sina initialer - vilket var superfint och elegant.
Borde man köra på det istället. Hahaha. Svårt.
Men de är ju så söta.

När Jakob och hans kusin spelar klart (de har tevespelskväll) så ska jag inkludera honom i mina planer.

Kamerona är det dock jätterea på. Så de beställer vi nog idag =)

Kram
S

Denna dag räknas inte

Jag har stora planer med att vara arbestlös. Självklart ska jag vara arbestlös så kort tid som möjligt. Och jag ska söka 2st jobb om dagen. Lätt fixat! Jag ska fixa praktiska saker. Såsom att kolla med skolan vad som är kvar osv.
Kanske se om det finns någon rolig kurs.

Men främst - och roligast, så ska jag husfrua. Jag ska vara en hemmafru utan dess like.
Jag ahr gjort ett komplicerat (för mig) matschema och jag har planer om att rensa brunnen i badrummet - huuuhuuhuuhuu.
Jag ska tvätta gardinerna och resten av hemmet ska skina. Min kära karl ska få komma hem till ett fantastiskt hem med andra ord.
Jag ser fram emot det här så himla mycket.

Men. Idag fanns det inte tid. Känner mig lite besviken att dagen gick så snabbt. Men men, jag har inte direkt något planerat inför morgondagen. Så då blir det av.

Nu blir det husfruning på hög nivå.




Kram
S

Morris update

Jag vet att många av er är nyfikna. Det är kul att höra att det är så många som gillar vår kisse så mkt.
Min kära mamsen är nog lite oroligare än vad hon vill erkänna. Visste väl att Morris stuligt hennes hjärta. :)

Först så gjorde de en minre populär undersökning. Stackars katten skakade och höll i med klorna på bordskanten.
Men sen fick vi göra ett ultraljud. Jag fick känslan av att det var lite i onödan då de sa att det troligtvis inte skulle ge något men att det kan vara bra för säkerhets skull.

Vi gjorde en undersökning i början av maj. Så han hår på magen har precis vuxit ut. Stackarn är kal på magen igen.
När de rakade honom så höll jag i hans framtassar (han låg på rygg). Då lyfte han huvudet och kollade på rakmaskinen. Som om han granskade den lite och tänkte "Jaha, då blir man flint igen".

När under sökningen började så tittade jag på skärmen och såg en massa vita flingor. Dessa visade sig vara kristaller.
Det var fullt med kristaller och det såg ut som det snöade eftersom att de liksom "föll" neråt.
De samlades på hög och det var ca en centimeters vägg av kristaller.
Ett urinprov togs.

sen fick vi gå ut till väntrummet igen och vänta på vår vetrinär. Vår tid hade hunnit springa sin kos och hon hade en annan patient. Så hon ska ringa imorgon kväll.
Spännande!
Jag är helt inställd på att man kan göra något åt detta. Nu vet vi vad det är.
Man borde ju kunna spola rent tycker man.
Frågan är väl mer vad det går på. Det är ju inte billigt med sjuk katt kan jag lova. Tack och lov är Morris försäkrad.

Lite genant! Morris går på bantningsmat. Han väger helt enkelt för mycket.
Och vi försöker att banta honom. Han får endast den här bantningsmaten - ingen av våra katter har fått annat än kattmat förutom på typ julafton då de kan få tonfisk.
Sist de vägde honom hade han gått ner ½kilo. Så han vägde 5½ (Tänk på att han är en liten katt).
Nu hade han gått upp det där ½kilot igen.
Jag fick lite menande blickar men jag känner mig lugn i att vi gör rätt. Han får ingen annan mat.
Så nu ska vi börja inför "mattider" där maten bara står framme en snabbis medan de äter. hej å hå vilket liv det kommer att bli i början.
Ni minns väl vad jag skrev om imorse??

Kram
S

Han hungrar ihjäl

Morris ska till läkaren idag. De ska eventuellt röntga buken på honom. Känns lite läskigt.
Sist han vart röntgad så vart han jättedålig. Han kräktes och var helt borta resten av dagen.
Mycket att se fram emot.
Men eftersom att han har denna undersökning framför sig så får han inte äta. Morris älskar att äta.
Han är en småätare. Nu går han å gnager på mig för att påminna mig om att ge honom mat.
Jag försöker klappa honom å säga att det är för hans bästa - då vänder han nosen åt andra hållet å går sin väg.
Hahah!! Surpuppa!

Jag hoppas verkligen att de kommer fram till vad det är som gör att han får ont. Men jag blir lite sur om man kan ge honom en diagnos genom att ta tt simpelt blodprov (som de ska göra idag med).
Hur som haver så är det viktigaste att kissen får mår bättre.

Hur stavas röntgad?

Vetrinären vi ska träffa idag är samma som jag svimmade framför. Hahaha!
det ska bli kul att träffa henne igen.
Det var en väldigt udda grej. Jag känner hur svimningen är på väg och lägger mig ner på golvet. Vetrinären och sköterskan blir jätteuppstressade och hämtar vatten och en kudde. Lite pinsamt.
Jakob sitter kvar i sin stol lugn som en filbunke.
vetrinären tittar frågandes på honom och ställer frågan "Du har varit med om det här förut va?".
Hahahaa...och han svarar något i stil med att det händer "jämt".
En liten överdrift där va!
Men idag ska de ta blodprov och jag e riktigt blodkänslig. Blir snurrig av bara tanken att jag ska hålla i en katt som de sticker med en nål..huuuhu.
Tänk om jag skulle svimma idag igen? Jag skulle nog inte bli insläppt på djursjukhuset utan Jakob sällskap.
Han ville följa med idag, men jag såg det som en bättre idé att han jobbade och sparade på semesterdagar.
Nu kan jag nog tycka att det kanske hade varit värt att offra en semesterdag.

Nåja, håll tummarna för Morris.



Kram
S

RSS 2.0